Strøby

Stort fremmøde til åbent hus hos Mænds Mødesteder

Se billedserie Formand for Mænds Mødesteder Per jensen og forkvinde for sundhedsfremme Birgitte Eskelund Schmidt, SK

Strøby: Omkring 50 mænd og en håndfuld fruer besøgte Mænds Mødesteder i Strøby  onsdag eftermiddag.

Valdemarsdag, onsdag den 15. juni holdt Mænds Mødesteder på Blommevej 3 i Strøby åbent hus i anledning af Men’s Health Week.

Vejrudsigten varslede torden og hagl – men vejrguderne havde bestemt sig for at gå udenom Blommevej i Strøby, hvor Mænds Mødesteder Stevns og Stevns Kommune havde inviteret til åbent hus i anledning af den internationale sundhedsuge for mænd.

Blommevej – pudset og klar

Mændene, der mødes på Blommevej, havde haft travlt med ikke bare at sætte huset i stand, men også at får gjort rent til de mange der mødte op. De viste med al tydelighed, at de godt kan svinge gulvskrubben – uden indblanding fra kvinder.

Og så til sundheden…

Omkring 50 mænd og en håndfuld fruer, blandt andre Jørgen Gregersen fra kommunalbestyrelsen og Birgitte Eskelund Schmidt, der er leder af kommunens sundhedsfremmende aktiviteter, kom forbi i løbet af dagen, hvor de hyggede sig med flot opvisning af droner og god grillmad fra madholdet og Hotherhavens køkken i fællesskab.  De fleste kom fra nærområdet, men der kom mænd helt fra Greve og Kolding i dagens anledning.

Læs også: Mænds Mødesteder i Strøby byder på herregodt selskab

Der var kø til sundhedstjek hos sundhedskonsulenterne Ellis, Gitte og Kirsten hele eftermiddagen.

– En af mændene fortalte mig, at han ikke havde røget i over 2 måneder nu – og, det bedste af det hele var, at han ikke hostede mere. Det gjorde ellers alle hans venner, så han havde tænkt at, det gjorde man bare, når man når en vis alder. Men han havde meget hurtigt oplevet, at hosten forsvandt og han ikke længere blev forpustet, fortæller Kirsten.

Ulla Klokkerholm, der har sin egen fodklinik i Hårlev, sørgede for, at mændene fik tjekket fødderne, så de også fortsat er godt gående – også på de fælles ugentlige vandreture, som er en af mødestedets aktiviteter.

Fysioterapeut i Stevns Kommune, Rune, udfordrede mændene fysisk. De sejeste vandt et gavekort ovenpå anstrengelserne til velfortjent gang massage og en middag hos mændene.

Nye kom til

Jan V. Nielsen, der er sekretær for Mænds Mødesteder Stevns, var begejstret for dagen:

– Ud over en hyggelig dag, hvor mange fik tjekket op på sundheden, kom der fem nye mænd, der gerne vil være med i fællesskabet og – hvis du ikke nåede det, har vi stadig plads til flere.

Men’s Health Week: Mænd – sundhed og fællesskaber

Mange mænd vil gerne gøre ting sammen med andre mænd. Det gælder også at få et sundere liv med bedre trivsel. Ordene kommer fra chefpsykolog og formand i Forum For Mænds Sundhed, Svend Aage Madsen, som har været initiativtager til at oprette Mænds Mødesteder.  Lige nu er der mødesteder i 7 byer rundt om i Danmark og nye på vej i 6.

Mænd i Danmark har cirka 10 procent større risiko for at udvikle kræft, men cirka 40 procent større dødelighed af kræft. Samtidig ved man, at mennesker med gode sociale relationer har 50 procent større sandsynlighed for at overleve sammenlignet med isolerede mennesker. Effekten af isolation på sundhed, kan sammenlignes med effekten af rygning, overvægt, manglende motion.

Derfor har sundhedsugen for mænd, Men´s Health Week, i år temaet: Mænds sundhed og fællesskaber.

 

Kommentarer