Store Heddinge

Her er de stærke kandidater til årets turismepriser

Seje ildsjæle og store initiativer. Rækken af nominerede til SydkystDanmarks Bedste.

Turismeinitiativ og SydkystDanmarks Ildsjæl 2019 afslører, at det fortsat bobler med entusiasme og iværksætter-lyst i den lokale turisme.

Hvem er den største ildsjæl for det lokale turisterhverv i Destination SydkystDanmark og hvad er det bedste turismeinitiativ i 2019? Navnene på de nominerede til de to priser er nu klar.

– For at vi kan styrke turismen i Stevns, Næstved, Vordingborg og Faxe, har vi brug for stærke ildsjæle, der går forrest. Samtidig er det vigtigt med nye, spændende initiativer, der både er til glæde for turisterne, men også vores lokale borgere. Derfor fejrer vi de stærkeste ildsjæle og de flotteste initiativer med vores to årlige priser, siger Martin HH Bender, direktør for Destination SydkystDanmark.

Der er nomineret seks initiativer og fem lokale ildsjæle. Blandt de nominerede til årets bedste initiativ er DM i Skills 2019, der blev afviklet med stor succes i Næstved i foråret. Også BonBonLand er nomineret for sin store satsning på at tiltrække flere gæster omkring efterårsferien med et kæmpe Halloween-tema, der udover oppyntning af parken tilfører hele fem uhyggelige Halloween labyrinter.

I BonBon-Land vækker nyheden om nomineringen stor glæde:

– Vi er superglade for, at vores initiativ med Halloween er nomineret som SydkystDanmarks Bedste Turismeinitiativ, siger Mette Frimodt Rasmussen, salgs- og marketingchef i BonBon-Land.

– Vi har igennem en del år arbejdet hårdt for at nå dertil, hvor vi er med Halloween, og vi bruger rigtig mange ressourcer på det. Gæsterne er meget glade for alle vores labyrinter og udsmykningen i parken, så derfor er det også ekstra dejligt at få et skulderklap fra branchen i form af nomineringen, siger hun.

Det er fjerde år i træk, at SydkystDanmarks Bedste Turismeinitiativ skal hædres. Sidste år var det Skovtårnet ved Camp Adventure, der løb med æren.

Også pris til ildsjæle

 

Men ingen stærke initiativer uden ildsjæle. Derfor bliver der igen i år uddelt en pris til SydkystDanmarks største ildsjæl.

Blandt de nominerede til ildsjæle-prisen er Jesper Rye fra Vesterhavegaarden Vingård ved Karrebæksminde, Elly Nielsen, formand for House of Møn, og Anna Norrman, fra The Norrmans Boutique Bed & Breakfast på Stevns:

”Jeg er rørt, overrasket og utrolig taknemmelig, og jeg har lyst til at kramme hele SydkystDanmark og især Stevns, som mit hjerte banker så hårdt for. Tusind millioner tak til dem, der har nomineret mig,” siger Anna Norrman.

Vinderne, der udover hæderen modtager et flot diplom, bliver kåret af en jury og priserne uddeles ved SydkystDanmarks Nytårskonference, der afholdes den 30. januar i Arena Næstved.

DE NOMINEREDE TIL SYDKYSTDANMARKS BEDSTE TURISMEINITIATIV 2019

 • Landcykler på Stevns
 • Festivalen Høst Møn
 • Dannebrogs 800-års fødselsdag
 • DM i Skills
 • Halloween i BonBon-Land
 • Destination Gisselfeld

 

DE NOMINEREDE TIL SYDKYSTDANMARKS ILDSJÆL 2019

 • Anna Norrman, The Norrmans Boutique Bed & Breakfast
 • Kathrine Hendriksen, Rødvig Kro- og Badehotel
 • Jesper Rye, Vesterhavegaarden Vingård
 • Gregers Münter, Rønnede Kro & Hotel Frederiksminde
 • Elly Nielsen, House of Møn

 

Juryen, der kårer vinderne, består af: 

 • VISMs bestyrelsesformand, Carsten Rasmussen
 • VISMs direktør Martin HH Bender
 • En repræsentant for hver af de fire kommuner:
  Claus De Neergaard, Næstved Kommune – Carsten Nøhr Larsen, Vordingborg Kommune  – Ilse Sørensen, Stevns Kommune – Jeppe Graa, Faxe Kommune.

Kommentarer