Store Heddinge

Firkantede plantekasser & cirkulær økonomi

Cirkulær økonomi som upcycler materialer der ellers ender som affald # SQUARELY designer funktionelle plantekasser i bæredygtigt genbrugstræ og genanvender plastik # Nye SQUARELY produkter i dansk design og flotte farver # Firkantede plantekasser gør det nemt at indrette smukt med planter # Ingen visne planter – vandingssystem gør det nemt at vande og øger plantens trivsel

I starten af 2018 kom de første SQUARELY produkter til salg, og nu er SQUARELY GrowOn produktet forbedret. De nye GrowOn laves i FSC certificeret ege- eller asketræ i grå eller sort, farver som fremhæver det grønne i planten eller tiltrækker opmærksomhed.

Upcycling & cirkulær økonomi

SQUARELY er en innovativ iværksættervirksomhed, der arbejder udfra en vison om at skabe mere grønt liv i byerne genem cirkulær økonomi og genbrug af materialer. Ideen til SQUARELY opstod fordi arkitekt Agnieszka Szwarczewska var træt af, at hendes planter på altanen visnede, samtidig var det svært at finde flotte og naturlige plantekasser, der kan holde til vind og frost på altanen. Det fik Agnieszka til tegnebordet og med en passion for bæredygtighed var målsætningen også at udvikle et produkt som genbrugte materialer fra anden produktion, altså brug af mindst mulige nye ressourcer. I 2018 fik Agnieszka Szwarczewska sat de første SQUARELY GrowOn i produktion. Træet er FSC certificeret og upcycler overskudstræ fra byggeindustrien. Plastkasserne til planter og vand er genbrug fra fødevarer, på den måde giver SQUARELY et nyt liv til materialer, der ellers bliver behandlet som affald.

Nem vanding

De fleste kan nok nikke genkendende til at der pludseligt står en krøllet gul plante i vinduet. Det med at vande planter kan være svært. SQUARELY GrowOn har en vandbeholder på 3 liter, som betyder at de fleste planter, kan klare sig i et par uger. Det er nemt at se vandniveauet samt fylde vand i beholderen. Vandingen sker gennem et kapillær system, som har været brugt til at vande planter med i mange år.

SQUARLY produkter har mange funktioner

SQUARELY er et moderne og skandinavisk design, der arbejder med firkantede moduler og naturlige materialer. De firkantede moduler kan sættes sammen på mange måder og skaber mulighed for unikke indretninger, alt efter smag og behag.

 • GrowOn kan stå på gulvet, i vindueskarmen eller på en hylde. Pris 799 kr. inkl. moms.
 • GrowOn kan kombineres med StandOn ben, som hæver GrowOn 17 eller 26 cm og giver et elegant design. StandOn ben findes i fyr, ask eller eg, og i farverne sort eller grå. Pris 249 kr. inkl. moms.
 • På altanen kan GrowOn hænge med HangOn stropper, stropperne findes i læder (sort eller brun) eller nylon (mørk grøn, sort, lys grå eller mørk grå). Pris fra 139 til 219 kr. inkl. moms.

Lang levetid ude og inde

Cirkulær økonomi og bæredygtig produktion handler også om at udvikle produkter der har en lang levetid. SQUARELY bruger kun FSC certificeret træ som behandles med kemikaliefri olie. Plastikkasser, læder og nylonstropper – er materialer med lang levetid, både indenfor og udenfor i sol, frost, regn eller dansk gråvejr.

www.squarely.dk

Læs mere og kontakt arkitekt Agnieszka Szwarczewska, som har startet iværksættervirksomheden SQUARELY på as@squarly.dk/ +45 21 68 94 47.

FAKTA

 • Træet behandles med kemikaliefri olie for lang levetid
 • Træet er FSC certificeret overskud fra byggeindustrien
 • Plastbeholderne er genbrug fra fødevarer og afgiver derfor ikke farlige kemikalier
 • SQUARELY samles i Danmark
 • SQUARELY er designet og udviklet af arkitekt Agnieszka Szwarczewska
 • SQUARELY GrowOn findes i 4 farver (asketræ, egetræ, grå, sort)
 • SQUARELY GrowOn kan hænges op med stropper (HangOn) så de ikke blæser væk
 • ?SQUARELY GrowOn kan hæves med ben (StandOn) til 2 højder (17 eller 26 cm.)

SQUARELY støttes og udvikles af CSE (Copenhagen Business School of Entrepreneurship) og er med i deres Go Grow program. Yderligere har SQUARELY deltaget i Green Tech Challenge 2018, samt udvalgt som iværksættervirksomhed i Gate21’s projekt ‘Bæredygtig Bundlinje’.

Kommentarer