Indlæser Begivenheder

Alle arrangementer

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Sundhedscafé til dig med en kronisk sygdom

Afholdes 18. september 2019Kl.14:15 - 15:30

Sundhedscafé til dig med en kronisk sygdom starter den nye sæson onsdag den 18. september.

At skulle leve med en kronisk sygdom giver udfordringer og kan være ensomt. I sundhedscaféen kan du møde ligesindede. I kan sammen få inspiration til, hvordan I kan leve bedst muligt med den kroniske sygdom, og I kan i en uformel og tryg atmosfære dele jeres erfaringer.

Hjerteforeningen Stevns, Kræftens Bekæmpelse Stevns Lokalforening og Stevns Kommune gik i 2018 sammen om at etablere en sundhedscafé, for at borgere med kroniske sygdomme på tværs af deres diagnoser kunne mødes og danne netværk med ligesindede.

Efterårets første sundhedscafé afholdes onsdag den 18. september med et tema om ”Senfølger efter kræft”.  Herefter er det hver anden onsdag og hver gang kl. 14.15-15.30 – uden tema er det dog kl. 14.15-15.15. Efterårets program byder på fem temaer, der handler om at leve med en kronisk sygdom. To onsdage er afsat til, at mødes til en uformel snak på tværs af diagnoser.

Formålet med sundhedscaféen er at støtte borgere med hjertesygdom eller kræft ved at skabe et rum, hvor der er mulighed for at få inspiration og udveksle erfaringer om det at skulle leve med en kronisk sygdom.

Mange borgere med kronisk sygdom går rundt med en følelse af, at de er alene om at opleve deres problemer, siger Anny Borch Jensen fra Kræftens Bekæmpelse og fortsætter, ’Det gør det svært at acceptere at skulle leve med problemerne’, og Preben K Hansen fra Hjerteforeningen Stevns tilføjer, ’I en sundhedscafé møder man andre, som har lignende problemer. Det betyder meget at opleve, at man ikke er alene, men at møde og tale med andre, som lever med de samme problemer’.

Frivillige leder cafeen

I sundhedscaféen vil du møde frivillige fra patientforeningerne. Når der er et tema på programmet, vil fagpersoner fra f.eks. Stevns Kommune også være med i caféen.

Det vil stadig være frivillige fra Hjerteforeningen og Kræftens Bekæmpelse, der leder caféen. De sørger tillige for kaffe/the mm., ligesom SuperBrugsen i Hårlev fortsat sponsorerer frisk frugt til alle møderne.

Sundhedscaféen afholdes på Sundheds- og Frivillighedscenteret i Hårlev. Caféerne henvender sig primært til kronisk syge og deres pårørende, men alle er velkomne. Første gang er som sagt onsdag den 18. september.

Yderligere oplysninger hos:

Preben Hansen, Hjerteforeningen Stevns, tlf.: 5628 6837

Anny Borch Jensen, Kræftens Bekæmpelse Stevns Lokalforening, tlf.: 2924 7726

Denni Pedersen, Stevns Kommune, tlf. 5657 5333

Find flere begivenheder her.

Tid

Dato:
18. september 2019
Tidspunkt:
14:15 - 15:30

Alle arrangementer