Indlæser Begivenheder

Alle arrangementer

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Stevns Teaterforening viser Det Kongelige Teater Adressaten ubekendt

Afholdes 30. september 2019Kl.19:30 - 21:30

Det Kongelige Teater Adressaten ubekendt – efter bog af Kathrine Kressmann Taylor.

Mandag d. 30. september 2019 kl. 19.30 i Erikstruphallen

Stevns Teaterforening lægger stærkt med Det Kgl. Teater ud i den netop påbegyndte sæson.

Lars Mikkelsen og Søren Sætter-Lassen tog nyligt publikum og anmeldere med storm til premieren på Adressaten ubekendt.
Efter en kort spilleperiode på Det Kongelige Teater tager forestillingen nu på Danmarksturné. Den foruroligende tekst kommer helt ud over scenekanten med to af kongerigets absolut bedste skuespillere – og dét kan mærkes i både marv og ben.

”SKARPT som en ragekniv. Sådan er det stykke. Og sådan bliver det opført. Det er, så hugget fra kniven skærer gennem sind og sjæl”. Sådan skriver rutinerede teateranmelder Gregers Dirckinck-Holmfeld for eksempel om forestillingen.

”Du siger, vi forføriske mænd med liberale tanker ødelægger biblioteker. Du burde vågne op af dit forældede føleri. Skåner kirurgen kræftsvulsten, når han må skære for at fjerne den? Vi er grusomme. Selvfølgelig er vi grusomme. Som al fødsel er brutal, således også vor nye fødsel. Men vi jubler. Hvad kan du kende til det, du, som blot sidder og drømmer? Du har aldrig kendt en Hitler. Han er et draget sværd.” Fra Kathrine Kressmann Taylor: Adressaten ubekendt

Historien

I 1932 starter en brevveksling mellem de to tyske venner Max og Martin, som sammen ejer et kunstgalleri i San Fransisco. De må skilles, da Martins kone vil hjem til Tyskland. Igennem halvandet år udveksler de breve over Atlanten. Langsomt begynder Martin i Tyskland at melde sig under Førerens faner, og brevvekslingen tager en meget ubehagelig drejning. Max, som er blevet i USA, er nemlig jøde.

Kathrine Kressmann Taylors brevroman Adressaten ubekendt udkom i 1938, men taler stadig til os i dag.

Adressaten ubekendt er en smuk og tragisk fortælling om venskab, om nazismens fremmarch i Tyskland og om to mennesker, der mister fodfæstet i den nye verdensorden. Det er en advarsel til samtiden mod nazistisk inficering og til eftertiden, om de små skridt, der fører til menneskelig tragedie og katastrofe.

Eftertanke – samtale i salen:

Efter pausen fortæller historiker Christoffer Emil Bruun om, hvordan Danmark som land og folk stillede sig til de totalitære trusler i årene op til 2. Verdenskrig, og hvordan vi i de år som samfund mødte nazismen. Herefter åbnes for publikums refleksion. Hvordan stod Danmark over for den totalitære trussel de år, og hvordan ser vi på de aktuelle trusler mod det demokrati, vi ikke længere kan tage for givet? Heller ikke i Europa.

Christoffer Emil Bruun leder samtalerne. 2. del er forfattet af Bo Lidegaard.

Adressaten ubekendt giver ingen svar, men er en medrivende påmindelse om, at vi hver især har et ansvar for at finde dem.

Medvirkende: Lars Mikkelsen og Søren Sætter-Larsen

Iscenesættelse: Thomas Bendixen

Scenografi: Jonas Fly

Oversættelse: Per Vadmand 

Videodesign: Jakob Thorbek

Anbefales fra 15 år.

VARIGHED:
ca. 2 timer (1. akt/Skuespil: ca.1 time – Pause: 20 minutter – 2.akt/Samtale: ca. 40 minutter)

Oplev to af dansk teaters største stjerner, Søren Sætter-Lassen og Lars Mikkelsen.

 Topkaraktererne har i den grad fyldt kritikernes spalter i både dagblade og fagpresse.

”(…) nogle af landets stærkeste kræfter er i spil, og det kan mærkes. Iscenesættelse, scenografi, lyd, lys og video er simpelthen til ug”, Jyllands-Posten 6 stjerner.

 

Tid

Dato:
30. september 2019
Tidspunkt:
19:30 - 21:30

Alle arrangementer