Indlæser Begivenheder

Alle arrangementer

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Over 300 i Stevns Kommune har type 2-diabetes uden at vide det

Afholdes 14. november 2019Kl.12:00 - 17:00

Kender du din risiko for type 2-diabetes, er der meget, du kan gøre for at forebygge sygdommen. Derfor opfordrer Diabetesforeningen alle til at lade sig teste torsdag den 14. november

I Stevns Kommune går 338 personer rundt med type 2-diabetes uden at vide det, og 1.688 skønnes at have prædiabetes, som betyder, at de har meget høj risiko for at udvikle type 2-diabetes.

Type-2 diabetes udvikler sig som regel langsomt, og derfor opdager de færreste sygdommen i tide.

  • Type 2-diabetes er en alvorlig sygdom, som på længere sigt kan medføre amputationer eller livstruende følgesygdomme som blodpropper og nyresvigt. Men ved at opdage type 2-diabetes i tide kan man forebygge de farlige følgesygdomme, lyder det fra Diabetesforeningens forskningschef Tanja Thybo.

Vægttab, kløe, tørst og tissetrang kan være tegn på diabetes

Hvert år til Verdens Diabetesdag den 14. november sætter Diabetesforeningen fokus på tidlig opsporing af type 2-diabetes. I forbindelse med sidste års kampagne tog flere end 30.000 danskere Diabetesforeningens risikotest, og flere end halvdelen af dem blev anbefalet at søge læge på grund af høj risiko for type 2-diabetes. Den høje risiko er overraskende for mange, fordi type 2-diabetes typisk udvikler sig så langsomt, at mange ikke mærker det.

  • Oplever man kløe, højt væskeindtag eller tissetrang kan det være tidlige tegn på type 2-diabetes. Har man nogle af de symptomer, bør man gå til lægen, siger Tanja Thybo, der understreger, at det også er en god idé at finde ud af, om man er i risikogruppen, inden man får symptomer. Hvis man har type-2 diabetes i familien eller er overvægtig, så har man en forhøjet risiko for at udvikle type-2 diabetes og skal være ekstra opmærksom.

Tag risikotesten

Diabetesforeningen håber, at mange vil benytte sig af muligheden for at tage en risikotest. Risikotesten består af 7 simple spørgsmål, som placerer folk i en risikogruppe. Testen er udviklet af forskere på Diabetes Research Centre på Leicester Universitet i England.

Du kan allerede nu tage risikotesten på www.diabetes.dk/testdigselv. På Diabetesforeningens hjemmeside kan du læse om, hvordan du kan forebygge eller leve godt med type 2-diabetes.

Rundt omkring i landet vil der være arrangementer, hvor du også kan tage risikotesten og få råd og vejledning. I Stevns Kommune er der følgende arrangementer på Verdens Diabetesdag torsdag den 14. november:


Stevns Apotek, Algade 23, 4660 Store Heddinge kl. 12-17

Se listen over alle arrangementer på Verdens Diabetesdag. Listen opdateres løbende. Arrangementerne foregår i samarbejde mellem Diabetesforeningens mange lokalforeninger, apoteker, fitnesscentre og kommunale sundhedscentre.

I Stevns Kommune har 1.125 allerede diagnosen type 2-diabetes.

Type 2-diabetes i Danmark

  • 235.000 danskere har type 2-diabetes.
  • Om 11 år vil 430.000 danskere have type 2-diabetes.
  • 000 danskere ved endnu ikke, at de har type 2-diabetes.
  • 000 danskere skønnes at have forstadie til type 2-diabetes (prædiabetes). Af dem udvikler 30-40 % type 2-diabetes inden for 3,5 år.
  • Diabetes koster det danske samfund 31,8 milliarder om året.

Almindelige symptomer på type 2-diabetes

  • Øget tørst, hyppig vandladning, kløe og vægttab.

Find flere begivenheder her.

Tid

Dato:
14. november 2019
Tidspunkt:
12:00 - 17:00

Sted

Stevns Apotek
Algade 23
Store Heddinge, 4660 Danmark
+ Google Maps

Alle arrangementer