Indlæser Begivenheder

Alle arrangementer

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Arrangement om biodiversitet, naturbevarelse, kultur og historie

Afholdes 3. december 2019Kl.17:00 - 19:00

Du kender måske til FN’s 17 Verdensmål, men vidste du også, at der er 169 delmål? For at forstå hvordan så mange delmål kan hænge sammen, er det nemmest at gøre brug af gode eksempler, som for eksempel Verdensarv Stevns.

Sådan skriver NGO’en Nyt Europa, som arbejder for et bæredygtigt og demokratisk EU.

De inviterer os indenfor til et arrangement om biodiversitet, naturbevarelse, kultur og historie i Tinghusets lokaler på Algade 8, Store Heddinge tirsdag den 3. december fra 17:00 til 19:00.

Her vil blandt andet Tove Damholt, direktør af Verdensarv Stevns fortælle om klintens historiske rolle i debatten om masseuddøen og om hvordan klinten i dag er et udgangspunkt for at arbejde sammen om Verdensmålene.  Derudover er Berit Asmussen, kampagnekoordinator i Our Fish og bestyrelsesmedlem for FN-forbundet, på talerstolen for at fortælle om livet i havet, plastikforurening og hvad vi kan lære af de løsninger der er implementeret på internationalt samt Europæisk plan. Arrangementet vil modereres af Steen Gade, fhv. medlem af Folketinget for SF samt tidligere direktør for Miljøstyrelsen.

Når der er stillet skarpt på lige netop Stevns Klint, er dette fordi området fortæller en spændende historie i sig selv, da det er her vi bedst kan se resultaterne fra den asteroide som ramte vores klode for 66 mio. år siden, som udslettede halvdelen af al liv på jorden.

– I mere moderne tid har vi udryddet 60% af alle dyrearter siden 1970 – er vi mere skræmmende end en asteroide? Hvad kan vi lære af disse tal, og hvad vil vi som mennesker gøre fremadrettet? Skriver Nyt Europa blandt andet på deres hjemmeside om arrangementet.

Til begivenheden er der afsat tid af til spørgsmål til oplægsholderne og gruppearbejde om delmålene, hvor oplægsholderne vil give feedback.

Arrangementet er gratis for alle deltagende, og der vil være kaffe og snacks.

Find flere begivenheder her.

Tid

Dato:
3. december 2019
Tidspunkt:
17:00 - 19:00

Arrangør

Ny Europa

Sted

Tinghuset
Algade 8
Store Heddinge,
+ Google Maps

Alle arrangementer