Store Heddinge

Debat: Svigt i daginstitutioner

TV 2-dokumentaren ‘Daginstitutioner bag facaden’, der blandt andet har udstillet pædagogiske svigt i flere københavnske daginstitutioner, har skabt en nødvendig debat om kvaliteten i danske daginstitutioner.

 

Skrevet af John Wennerwald, Regions- og byrådsmedlem for Socialdemokratiet

 

De fleste daginstitutioner leverer heldigvis en kvalitetsindsats og det er på trods af, at de fleste institutioner godt kunne have gavn af et par ekstra uddannede voksenhænder.

 

Børn skal udvikle sig i institutionerne og ikke kun passes. Der skal være tid til at trøste og hjælpe børn ind i en leg eller ud af en konflikt. Det kræver dygtige pædagoger.

 

Minimumsnormeringer med uddannet personale er blevet meget aktuelt i denne folketingsvalgkamp. Det kan være en god idé med flere varme hænder, eftersom at mange pædagoger oplever en stigende alenetid og derfor ikke kan give den fornødne omsorg. Minimumsnormeringer løser dog ikke alle problemer såsom manglende god ledelse, kultur- og moralspørgsmål.

 

Dokumentaren rykker forhåbentlig på situationen i daginstitutionerne, for der er brug for at sikre kvaliteten, så vores børn bliver udviklet i en god retning.

 

Vi forældre har brug for gode daginstitutioner med et tilstrækkeligt, uddannet personale, så vi trygt kan aflevere vores børn.

 

 

 

Kommentarer