Store Heddinge

Debat: Nu skal der arbejdes

Danmark blev ved folketingsvalget den 5. juni mere rødt med et flot flertal og den blå blok blev atomiseret. Venstre og Det Konservative Folkeparti fik et godt valg, mens Liberal Alliance og Dansk Folkeparti blev nedsablet af vælgerne. Samlet set gik det voldsomt tilbage for den blå blok.

 

 

Skrevet af John Wennerwald, Regions- og byrådsmedlem for Socialdemokratiet

 

Danskerne har valgt velfærden som valgkampen i høj grad drejede sig om. Ønsker om skattelettelser og hvordan vi kan reducere den offentlige velfærd blev afvist af vælgerne. Nu handler fremtiden om, hvordan vi kan styrke vores velfærdssamfund, så alle – både rig som fattig – kan nyde godt af fællesskabet.

 

Mange emner blev drøftet i valgkampen og de væsentlige var: Minimumsnormeringer i daginstitutioner, tidlig pension, styrkelse af det nære sundhedsvæsen, fuld finansiering af vores stigende alder og flere nyfødte (det demografiske træk), flere Sosuér, flere sygeplejersker og så i høj grad klimaforbedrende tiltag.

 

Socialdemokratiet forsøger nu at skabe et regeringsgrundlag med de partier, som vil pege på Mette Frederiksen som statsminister. Dog ikke for enhver pris, for vi skal have brudt den onde spiral, hvor rigtigt mange offentligt ansatte løber for stærkt.

 

Velfærdssamfundet skal have et servicetjek, når Socialdemokratiet står ved roret.

 

Kommentarer