Store Heddinge

Debat: Den første finanslov skal være børnenes finanslov

Ingen børn skal opleve at blive glemt eller overset. Alle børn fortjener at have voksne omkring sig, der hjælper dem, trøster dem, leger med dem, hører dem og ser dem.

 

Skrevet af Jacob Mark, børneordfører for SF

 

Vi bliver nødt til at passe på børnene og personalet i daginstitutionerne. Intet pædagogisk personale skal føle, at de bliver nødt til at tage nogle valg, som ikke er rigtige for børnene. Derfor mener SF, at der er brug for minimumsnormeringer i vuggestuer og børnehaver.

 

Vi mener, at der max skal være 3 børn pr. voksen i vuggestuerne og 6 børn pr. voksen i børnehaverne. Normeringerne i dagens Danmark er historisk dårlige. Ifølge en undersøgelse lavet af DR og BUPL, oplever 82 % pædagoger på en tilfældig dag, at de kun er fuldt bemandet i højst fire timer. Det har store konsekvenser for børnene. Børn bliver stresset, angste og ensomme.

 

Før valget, var der ikke et flertal for mit og SF’s forslag om minimumsnormeringer. Bliver Mette Frederiksen Danmarks næste statsminister, er indførelsen af minimumsnormeringer et af vores to ultimative krav til den første finanslov. Den første finanslov skal være børnenes finanslov.

 

Kommentarer