Store Heddinge

40.000 kroner til lokale projekter fra turistforeningen

Stevns Cykelturistforening sætter første fod på pedalen (Foto: Stevns Erhvervsråd)

Stevns Turistforening har i 2019 uddelt støttemidler til otte stevnske projekter. Pengene kommer fra turistforeningens indtægter fra Feriepartner Møn – Stevns A/S, som Stevns Turistforening er medejer af. Feriepartner Møn – Stevns A/S udlejer sommerhuse i Vordingborg, Faxe og Stevns kommuner.

En del af indtægterne fra sommerhusudlejningen kommer på denne måde lokalsamfundet til gode i form af støtte til lokale begivenheder. I 2019 har Stevns Turistforening givet otte gange 5.000 kr. til følgende projekter: Stevns Cykelturistforening (cykler, hjelme, skilte, brochure), Julemarked for De Kræsne (hjemmesiden stevnsjulemarked.dk), Rødvig Borgerforening (musik til markedsdag), Sol over Stevns (markedsføringsbidrag), Rødvig Badelaug (sauna), Urklang i spil (teaterforestilling), Selskabet Højeruplund (Fejring af 800 året for Dannebrog), Livsnyder og Bonderøv (Madens folkemøde).

Formanden for Stevns Turistforening, Kathrine Hendriksen, udtaler: – Vi ønsker med uddelingerne at støtte lokale projekter, der kan skabe aktivitet og meget gerne trække turister til Stevns. Nogle af pengene fra sidste års turister bliver på denne måde til aktiviteter, der kan tiltrække næste års turister -. Kathrine Hendriksen tilføjer: – Vi forsøger i forbindelse med støtten at få modtagerne til at give nogle tilbagemeldinger, så vi kan blive klogere på, hvilken effekt de forskellige aktiviteter har. Det kan være omsætning, besøgstal eller hvad der måtte aktuelt for det konkrete projekt -.

Stevns Turistforenings bestyrelse indstiller til generalforsamlingen den 27. april 2020, at der i budgettet for 2020 afsættes 75.000 kr. til uddeling af støttemidler.

Kommentarer